9788771187847

Nyere danske scenografer

287,62 DKK

Levering: 2-8 dage

6 stjerner – Cphculture.dk
5 hjerter – Henrik Palle, Politiken
5 stjerner – Gregers Dirckinck-Holmfeld, gregersdh.dk
5 stjerner – Out & About

En bog om at se teater og lægge mærke til den scenografi, der er bygget op om hver enkel forestilling. For mange danske scenografer har et niveau, som fortjener at blive bemærket. Bogen sætter scenograferne i centrum og markerer deres væsentlige rolle i teatret.

Et skuespil, en ballet eller en opera uden scenografi mangler noget. Publikum ville gå fra forestillingen med en tom og sulten fornemmelse, hvis scenografien ikke fandtes.

NYERE DANSKE SCENOGRAFER portrætterer og præsenterer danske scenografer fra 1930'erne til i dag og viser deres betydning for dansk og internationalt teater og scenekunst. Kulturjournalist Ulla Strømberg genfinder den respekt og anseelse, som de danske scenografer og deres scenografi vitterlig fortjener.

Scenograferne fortæller selv om deres arbejde og personlige udvikling i faget og kunsten. Bogen præsenterer dermed et udvalg af de seneste 80 års bedste udøvere inden for feltet – tilbage fra Svend Johansen og Kjeld Abell til seneste skud på stammen: Julian Juhlin. Også en række danske billedkunstnere, som har været på visit i teatret, beskrives, bl.a. Richard Mortensen, Per Kirkeby, Michael Kvium og John Kørner.

Bogen trækker tillige historiske linjer fra antikken over Holbergs samtid og frem til i dag. Aldrig har så mange scenografers skitser og færdige resultater været vist i én bog. Det er en historiebog og et inspirations­katalog samlet i en storslået portrætbog. Det er en bog for alle, der elsker teater – uanset om de arbejder med faget eller nyder det fra tilskuerrækkerne.

Ulla Strømberg er mag.art i teatervidenskab og forfatter til flere bøger om dansk teater. Hun er tidligere museumsdirektør på Teatermuseet i Hofteatret og kulturjournalist på DR.
ForfatterUlla Strømberg
isbn139788771187847
isbn108771187847
Udgave /år1 / 2017
ForlagFrydenlund
Sidetal408
IndbindingIndbundet

30 andre produkter i samme kategori: