9788772819808

Fra praktik til prøve

242,06 DKK

Levering: 2-8 dage

Fra praktik til prøve - en håndbog til lærerstuderende og praktiklærere (inkl. hjemmeside)

Fra praktik til prøve - en håndbog til lærerstuderende og praktiklærere giver et overblik over praktikfaget i læreruddannelsen fra praktikkens forberedelse til den afsluttende prøve. Bogen er praktisk i sin form og byder på en række konkrete værktøjer i form af skemaer og notatark til henholdsvis praktiklærer og lærerstuderende under hele forløbet. Den indeholder endvidere refleksionsspørgsmål til begge målgrupper samt en konkret synopsis og casebeskrivelser, der tjener som gode eksempler på de overvejelser og udfordringer, man som praktikant i folkeskolen står over for. I tillæg indeholder bogen vurderingsskemaer, der kan anvendes af censor og eksaminator ved de afsluttende praktikprøver.

Bogen klæder praktiklærere og lærerstuderende godt på til deres respektive roller. Med feedback som omdrejningspunkt støtter forfatteren sig til John Hatties forskningsbaserede metaanalyser fra bogen Synlig læring - for lærere, hvori det dokumenteres, at feedback og synlige læringsmål øger læringsudbyttet.Skemaer og notatark fra bogen kan downloades fra bogens hjemmeside (når man har købt bogen) til direkte anvendelse i praksis. Se mere på www.dafolo.dk/undervisning.

Om forfatteren:Sofia Esmann er ansat ved læreruddannelsen Vordingborg, UC Sjælland, hvor hun underviser på grund-, efter- og videreuddannelsen. Hun er desuden forfatter til flere udgivelser til grundskolen heriblandt Læsning der lykkes - inklusion af elever med opmærksomhedsforstyrrelser i læse- og skriveundervisningen og elevmaterialet Skriv på mange måder - et differentieret materiale til skriftlig fremstilling.

Citat fra lærerstuderende:'Endelig en overskuelig bog, der hjælper dig og ikke mindst din praktiklærer med at holde alle trådene samlet i praktik, opgaveskrivning og prøve.'Marianne Bruhn, lærerstuderende, 2. årgang

Om serien Undervisning og læringUndervisning og læring er en serie af udgivelser, der tematiserer forskellige dimensioner af og sammenhængen mellem undervisning og læring. Selvom vi ikke kan være sikre på, at læring automatisk følger med undervisning, så er undervisning læringens nødvendige intentionelle ramme. Der er således brug for undervisere, konsulenter, lærere, pædagoger og ledere med det nødvendige faglige, didaktiske og ledelsesmæssige overblik. Dette kræver et fokus på, hvordan vi kan synliggøre undervisnings- og læreprocesser. Synlig læring og undervisning er ifølge de førende læringsforskere John Hattie og Andreas Helmke den vigtigste faktor, når det kommer til en forbedring af elevpræstationer.Gennem et analytisk perspektiv sætter serien fokus på, hvilke kriterier der er for god undervisning og udbytterige læringsmiljøer.

 Serien er:Evidensbaseret: Hvad er der evidens for? Hvad ved vi, der sandsynligvis virker i undervisningen?

Professionsrettet: Hvad kan man gøre i praksis?

Undervisning og læring er målrettet alle aktører i og omkring folkeskolen og ungdomsuddannelserne (gymnasier, handelsskoler og erhvervsskoler).

Serien henvender sig således til undervisere og studerende på grund-, efter- og videreuddannelse samt til lærere, pædagoger, konsulenter og ledere uanset skoleform.

Bag udgivelserne i serien er en ekstern videnskabelig redaktion og et fagfællekorps. Disse sikrer et højt fagligt niveau, relevans og læsevenlighed i forhold til målgruppen. Læs mere om den eksterne redaktion og fagfællebedømmelse på seriens hjemmeside www.dafolo.dk/undervisning

ForfatterSofia Esmann
isbn139788772819808
isbn108772819804
Udgave /år1 / 2014
ForlagDafolo
Sidetal84
IndbindingPaperback

30 andre produkter i samme kategori: