9788772819495

Skriv for læring - faglig

366,36 DKK

Levering: 2-8 dage

Skriv for læring - faglig skrivning på mellemtrinnet (inkl. hjemmeside)

Læsning og skrivning er to sider af samme sag. De kræver de samme kognitive processer, og styrkes elevens skrivning, forbedres læsningen også – og omvendt. Derfor bør skrivning have en stor plads på mellemtrinnet og foregå i en vekselvirkning med læsning.

Skrivning er en uudnyttet indgang til skolens fag, fordi elevernes forståelse af det enkelte fag øges gennem skrivning. Eleverne lærer ikke nødvendigvis at forstå en tekst, blot fordi de kan afkode den. Derfor skal de have eksplicit og systematisk undervisning i tekstaktiviteter, tekst­strukturer og sproglige mønstre i fagenes tekster og på baggrund heraf selv skrive inden for fagets tekstaktiviteter.

Udgangspunktet for denne bog er systemisk funktionel lingvistik, som er en sprogbaseret pædagogik med stilladsering og pædagogisk synlighed som kernepunkter. Med dette som inspiration giver bogen konkrete værktøjer og ideer til skrivning i kristendomskundskab, historie, matematik, natur/teknik og dansk på 4., 5. og 6. klassetrin.Hvert fag har sit særlige sprog og sine særlige tekster. Sproget er så at sige indgangen til fagene og fagenes tekster. Derfor er det vigtigt, at faglærerne underviser i at læse og skrive deres egne fags tekster – selvfølgelig i samarbejde med klassens eller årgangens andre lærere. Mange af ideerne og opgaverne kan bruges direkte i undervisningen sammen med de bogsystemer, tekster m.v., som klassen bruger i den faglige undervisning.Lotte Strøm er cand.mag. i dansk og litteraturvidenskab. Lotte har i en årrække undervist i folkeskolen i både indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen. Sammen med Line Krabbe har hun skrevet Er der en tekst til stede? Introduktion til moderne litteraturpædagogik - baggrund, praksis, aktuelle tendenser. Derudover har hun skrevet flere undervisningsmaterialer. Lotte har i dag sit eget firma, hvor hun arbejder med formidling og kommunikation.

ForfatterLotte Strøm
isbn139788772819495
isbn108772819499
Udgave /år1 / 2014
ForlagDafolo
Sidetal96
IndbindingPaperback

30 andre produkter i samme kategori: