9788772819143

Jeg ser dig

343,93 DKK

Levering: 2-8 dage

Jeg ser dig - nye perspektiver på anerkendende pædagogik
Anerkendende pædagogik er en grundsten i den pædagogiske praksis, men den er forbundet med en række udfordringer. Der er behov for at revitalisere begrebet 'anerkendelse'.

Denne bog præsenterer en udvidet forståelse af anerkendelsesbegrebet og ser på, hvordan vi kan forstå den anerkendende pædagogik i et samfund præget af individualisme og mangfoldighed.

Mennesket er afhængigt af gensidig anerkendelse for at opbygge selvtillid, selvværd og selvrespekt. Anerkendelsens modsætning er krænkelsen, som altid eksisterer i anerkendelsens fravær. Bogens forskellige kapitler viser, hvordan både anerkendelse og krænkelse træder frem i praksis og er en del af den pædagogiske praksis.

Centrale spørgsmål er:
Hvad er det, vi anerkender?
Hvad er det, vi tillægger værdi hos den, vi anerkender?
Hvilke egenskaber og hvilken adfærd anerkender vi?
Hvad er det, som anerkendes i de pædagogiske institutioner og i samfundet?
Hvor åbne er vi for nye tanke- og levemåder og nye værdier?

Bogen giver nye perspektiver til pædagoger og læreres grund-, videre- og efteruddannelse samt til alle, der arbejder med pædagogik i praksis i dagtilbud og skole.

ForfatterÅse Nylenna Akslen, Margareth Eilifsen, Gunn Irene Heggvold, Patrick Kermit, Ruth Ingrid Skoglund (red.), Brit Regine Skrove, Anne Karin Rudjord Unneland, Ingvild Åmot (red.)
isbn139788772819143
isbn108772819146
Udgave /år1 / 2013
ForlagDafolo
Sidetal176
IndbindingPaperback

30 andre produkter i samme kategori: