9788772816067

Styrkebaseret pædagogik i daginstitution og skole

342,99 DKK

Levering: 2-8 dage

Styrkebaseret pædagogik i daginstitution og skole  giver det første konkrete bud på, hvordan man kan oversætte den positive psykologis 'kronjuvel' - de 24 personlige styrker - til en pædagogisk virkelighed. Målet er at skabe ressourceorienterede læringsmiljøer ved at få lærere og pædagoger til at identificere og anvende deres egne styrker for herigennem at støtte børnene til at anvende deres.

Bogen bygger på den styrkebaserede pædagogiks tre fokusområder:

Fordybelse og mindfulness-øvelser, der understøtter opmærksomheden
Fortællinger, der illustrerer de menneskelige styrker
Fokusperioder, hvor særlige begivenheder fejres og iscenesættes

Forfatteren viser, hvordan man helt konkret kan arbejde med disse tre områder på tre niveauer: Det individuelle niveau, gruppen eller klassen samt hele institutionen/skolen. Hvert kaptitel afsluttes med praktiske ´styrkeøvelser´.

Om forfatteren
Jennifer Fox Eades har arbejdet som lærer i over 20 år og forsker pt. i styrkebaserede læringstilgange. Hun er en inspirerende ildsjæl og ´bagkvinden´ bag udviklingen af den styrkebaserede pædagogik, som hun gennem årene med stor succes har indført i en lang række engelske skoler og daginstitutioner.

»Anerkendende pædagogik har med god grund haft stor faglig opmærksomhed. Denne bog graver et anerkendende spadestik dybere og formår at præsentere en pædagogisk tilgang, der konkret understøtter udviklingen af det gode, engagerede liv, både for barnet og fællesskabet. Jeg er overbevist om, at der er et stort potentiale i at skabe en styrkebaseret pædagogisk praksis.«
- Psykolog, forfatter og oversætter af bogen, Anne Linder
ForfatterJennifer Fox Eades
isbn139788772816067
isbn108772816066
Udgave /år1 / 2011
ForlagDafolo
Sidetal240
IndbindingPaperback

30 andre produkter i samme kategori: