9788771600087

Inklusionens historie og aktualitet

230,84 DKK

Levering: 2-8 dage

Inklusionens historie og aktualitet. Festskrift til en ildsjæl - Ole Hansen

Inklusionens historie og aktualitet indeholde følgende kapitler:

Liv og levned

Ole Hansen, inklusionsaktivist (Lars Qvortrup)

Med Ole fra integration over rummelighed til inklusion (Niels Egelund) Grænseløs viden – viden uden grænser. Den europæiske ildsjæl (Pia Guttorm Andersen)50 år med Ole (Jørgen Hansen) Mellem teori og praksis

Ole Hansen som kapasitetsbygger og kunnskapsmobiliserer i utdanningssystemet (Thomas Nordahl)PP-rådgiveres læring gjennom videreutdanning (Arne Tveit)Professionel udvikling indefra (Bent B. Andresen)

LP: Danmarks største skoleutviklingsprosjekt (Anne-Karin Sunnevåg)
Fra segregering til inklusion
Hvordan utvikler elevene tro på seg selv? (Terje Manger)Socialt kapital och skolframgång – Essunga tre år senare (Bengt Persson og Elisabeth Persson)
Detta vet vi om visualisering som inkluderande undervisningsresurs (Anita Norlund)Vuggestuer for alle børn (Ole Henrik Hansen)
Det uddannelsespolitiske perspektiv

Know thy impact – om lærernes pædagogiske overbevisninger og engagement (Anne Linder)Inklusion i børnehøjde – et uddannelsespolitisk perspektiv (Marianne Jelved)

Ole Hansen blev født den 4. juli 1944, det vil sige på USA’s uafhængighedsdag. Den 8. juni 1968 afsluttede han læreruddannelsen fra Silkeborg Seminarium og blev straks derefter lærer på Lysbroskolen i Silkeborg. Lige siden har han – som lærer, skolepsykolog og leder af talrige projekter – arbejdet efter det motto, som daværende undervisningsinspektør ved folkeskoleafdelingen i Undervisningsministeriet Jørgen Hansen i 1996 satte som overskrift for hans samlede indsats: at Ole Hansen gennem sit virke ”har vist, at skolen for alle ikke er en utopi, men noget der kan skabes i virkeligheden”.Igennem sin lange karriere har Ole knyttet bånd og skabt netværk til kolleger og venner – to begreber, der hos Ole er næsten ensbetydende. Nogle af disse mange kolleger og venner har bidraget til nærværende festskrift med artikler, der historisk, personligt og/eller fagligt berører Oles projekt: at skolen for alle kan skabes i virkeligheden, og at forskningsbaseret viden er en afgørende forudsætning herfor. Alle bidragene er skrevet for at hylde Ole, for at sige ham tak for samarbejdet og for at byde velkommen til næste del af karrieren, som jo ikke ophører på grund af den banale formalitet, at han fylder 70 år.

isbn139788771600087
isbn108771600086
Udgave /år1 / 2014
ForlagDafolo
Sidetal220
IndbindingPaperback

30 andre produkter i samme kategori: