9788759310625

Fornuft og forandring

216,19 DKK

Levering: 2-8 dage

Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænkere, James G. March. 

James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. 
Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. 

I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. 
Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. 
Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. 

Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
ForfatterJames G. March
isbn139788759310625
isbn108759310626
Udgave /år2 / 2008
ForlagSamfundslitteratur
Sidetal233
IndbindingHæftet

30 andre produkter i samme kategori: