9788771187557

Glaskisten

239,25 DKK

Levering: 2-8 dage

»Husk, der skal være fakta på bordet!« Ingen ringere end Hans Hellighed Dalai Lama har opfordret til, at denne bog skulle skrives. Og han har personligt bidraget med et forord.

Den danskfødte kunstner Lone Mertz er på 23. år gift med tibetanske Tenpa Gyaltsen, og nu udkommer den autentiske beretning om, hvordan hendes kunstprojekt – Glaskisten – på forunderlig vis tog magten og førte hende til de fjerneste egne af Himalaya.

Lone og Tenpas historier væver sig ind i hinanden og skaber en fortælling så utrolig, at den kun kan ske i virkeligheden. Det er en historie om at lade kærligheden vinde og om mytologiske skikkelser i Tibets historie. Glaskisten er for dig, der interesserer dig for Østens mystik, buddhisme, kærlighed og Tibet, et land fanget mellem fortidens buddhistiske ledere og nutidens moderne verden under Kinas besættelse.

Bogen beskriver de seneste 100 års religiøse, sociale og politiske udvikling i Tibet. Tenpa har både været tæt på den gamle kultur, men også på den nye – og på kineserne – på godt og på ondt. Vi hører om hans opvækst hos mormoren, en hellig kvinde i Lhasa, om hans år som handelschef for den kinesiske besættelsesmagt og om flugten fra det besatte Tibet. Det er også historien om Tenpas søn, der blev udset til en vigtig inkarnation tæt på Dalai Lama, men siden dræbt på åben gade i Lhasa i ét af en stribe uforklarlige uheld, der inden for kort tid ramte Tenpas nærmeste familie.
ForfatterLone Mertz
isbn139788771187557
isbn108771187553
Udgave /år1 / 2017
ForlagFrydenlund
Sidetal264
IndbindingHæftet

30 andre produkter i samme kategori: