9788793159297

SMAGEN AF CHILI

158,88 DKK

Levering: 2-8 dage

2. udgave adskiller sig fra 1. udgave ved bl.a. at anvende en helt ny chili-styrke-skala, som Lene Tvedegaard har udviklet i samarbejde med Syddansk Universitet. Desuden afsnit der forklarer, at dansk-producerede chili nu er lige så stærke og varierede i smag som udenlandsk-producerede.


SMAGEN AF CHILI er en inspirationsbog til alle, der vil vide mere om sorter, aroma og styrke og dermed blive i stand til at anvende de forskellige chilisorter endnu bedre i madlavningen.  Det nye oplag anvender de internationale chili-styrkebetegnelser

Chili gør en delikat gastronomisk forskel og er en fantastisk smagsforstærker. Men de mange chilisorter har meget forskellige aromaer og styrker, og det er en stor fordel at vide rigtig meget om dem, når du står ved køkkenbordet og skal trylle. Hvordan finder jeg ud af hvor stærk chilifrugten er?  Hvilke chilisorter bruges bedst i denne ret, og hvordan doserer jeg? Osv.

Når du har lært dig at afstemme styrke og aroma, giver der uendelig mange flere spændende og overraskende muligheder for at bruge chili i en lang række forretter, hovedretter, desserter og hotte og mindre hotte chilisaucer. Samtidig  får du selv og dine gæster et væld af nye smagsoplevelser.

Her beskrives ca. 42 udvalgte chilisorter af forskellig styrke og smag. Opskrifterne dækker alt fra gourmet-hovedretter til salsaer, tørring og konservering af chilifrugter efter høst. Opskrifterne er komponeret af kokken Jimmy Weber, sylteeksperten Vivi Nordestgaard madhistorikeren Gunvor Maria Juul samt forfatteren selv, chiligartner Lene Tvedegaard. Lene er bl.a. kendt for klassikeren DEN LILLE STÆRKE OM CHILI. Lene Tvedegaard har tidligere udgivet  DEN NYE RØDE OM TOMATER - og  det enestående storværk KRYDDERURTER - Bogen for urteelskere. Koustrup & Co. 2. udgave 2017.

Lækre madbilleder af Bjarni Jacobsen, Detaljerede tegninger af alle sorter ved Anne Hviid Nicolaisen. Stort format (21x 26 cm).

ForfatterLene Tvedegaard
isbn139788793159297
isbn108793159293
Udgave /år2 / 2017
ForlagKoustrup & Co.
Sidetal144
IndbindingIndbundet

30 andre produkter i samme kategori: