9783000637087

Rygrad

166,36 DKK

Levering: Kontakt for nærmer info

PETER HATTESEN deltager i første verdenskrig og bliver ramt af den verdensomspændende finanskrise i 1929. Derefter grundlægger han den renommerede Kunsthandlung Hattesen i Flensborg. Hans familie udsættes for store prøvelser under Nazidikataturet i Tyskland og han gør aktivt modstand mod regimet. Efter krigen kæmper han for Sydslesvigs genforening med Danmark og en retfærdig straf til nazisterne. Peter Hattesen er også en veritabel fotograf, der har efterladt et enormt fotoarkiv. Hans fotografiske værk er i dag gået i glemmebogen, og bogen viser for første gang en udvalg af hans billeder

HOLGER HATTESEN oplever som barn krigens rædsler. Han vil egentlig gerne være kunstner af profession, men må tage hensyn til familien og overtage faderens kunsthandel. Alligevel formår han at skabe et utroligt mangfoldigt kunstnerisk værk, der gør ham til en af århundredets mest betydningsfulde danske kunstnere i Sydslesvig. Holger Hattesen er også en ivrig samfundsdebattør, der blander sig i mange af samtidens brændende spørgsmål. Med sine klare holdninger og skarpe karikaturer skaber han sig venner og fjender.

RYGRAD fortæller om to mennesker, der på trods af modgang klarede at holde ryggen rank i en turbulent og til tider også brutal samtid. Samtidig tegner bogen et billede af den historiske udvikling i Sydslesvig i det 20. århundrede. Den giver dermed også et bud på, hvad der adskiller det danske mindretal i Sydslesvig fra danskerne i dagens Danmark 100 år efter Genforeningen i 1920. 

RYGRAD udkommer i en dansk og en tysk udgave, der begge er på 208 sider, trykt i kunstbogskvalitet og rigt illustreret. 

ForfatterLars Erik Bethge
isbn139783000637087
Udgave /år1/2019
Sidetal208
IndbindingHæftet

Kunder, der købte denne vare, købte også

30 andre produkter i samme kategori: