9788757438017

Offentlige styringsparadigmer

158,88 DKK

Levering: Kontakt for nærmer info

Offentlige styringsparadigmer tager afsæt i og søger at kvalificere den voksende debat om forvaltningspolitik og betydningen af skiftende styringsparadigmer. Bogen giver en forskningsbaseret fremstilling af en række styringsparadigmer, der har relevans i dag for den offentlige sektor.
Med styringsparadigmer menes et sammenhængende sæt af forestillinger om, hvordan den offentlige sektor kan og skal organiseres, styres og ledes. Selvom paradigmebetegnelsen ofte bruges om den dominerende måde at anskue et givet felt på, opereres der ikke med denne afgrænsning, da en af bogens hovedpointer er, at flere styringsparadigmer typisk er i spil samtidig. De kan hver især være dominerende i forskellige dele af den offentlige sektor og hos forskellige aktørgrupper. De vil ofte være i indbyrdes konkurrence om at levere legitimitet til reformtænkning og organisatorisk struktur og styringsmæssigt design. Det handler med andre ord om forståelsen af, hvad der er ønskværdig styring. 
Bogen giver et samlet og systematisk overblik over de mange konkurrerende og sameksisterende styringsparadigmer, som hver især rummer deres bud på organisering, styring og ledelse af politiske og administrative processer i den offentlige sektor.
IndholdForordKapitel 1. IndledningKapitel 2. Bureaukrati og professionsstyring som styringsparadigmerKapitel 3. New Public Management som styringsparadigmeKapitel 4. Neo-Weberian State som styringsparadigmeKapitel 5. Digital Era Governance som styringsparadigmKapitel 6. New Public Governance som styringsparadigmeKapitel 7. Ledelse i en offentlig sektor præget af skiftende, konkurrerende og hybride styringsparadigmerReferencerOm forfatterne
Forfatteraf Lotte Bøgh Andersen, Carsten Greve, Kurt Klaudi Klausen & Jacob Torfing
isbn139788757438017
isbn108757438013
Udgave /år1 / 2017
ForlagDjøf Forlag
Sidetal156
IndbindingHæftet

Kunder, der købte denne vare, købte også

30 andre produkter i samme kategori: