9788762407725

Børn skriver til børn - om mobning

180,00 DKK

Levering: 2-8 dage

23 børn og unge i alderen 11-16 år skriver om deres tanker i forbindelse med mobning.
Denne bog er skrevet til og af de mange børn, der har prøvet at blive mobbet, og som måske har det sådan, at mobningen gør, at de slet ikke har lyst til at gå i skole eller at det er svært at følge med i undervisningen, fordi de er nervøse for næste frikvarter. For dem, som holder problemerne for sig selv for at skåne deres forældre eller af frygt for at mobningen bliver endnu værre, hvis de ´sladrer´. Bogen er også for og af dem, der ikke kan lade være med at mobbe andre, og dem, der står på sidelinien og ikke går ind og hjælper den, der bliver mobbet.
Bogen rummer alle de tanker, der rører sig inden i børnene og de unge, og bliver således et spejl, hvor mobbede kan læse, at de ikke er alene i verden om at føle sig forkerte, ensomme og med lavt selvværd. Det kan være nyttigt at vide, at man ikke er den eneste, der er blevet kaldt ´fede so´. Det kan give rygstød og være med til, at andre mobbede tør sige åbent, hvor ondt det gør dagligt at blive chikaneret.
Dem, der mobber, kan læse om andre, der er i samme situation og også finde ud af, hvad mobningen udvirker. Der er nogle barske beskrivelser imellem, som f.eks. Nikolaj, der bliver smidt på hovedet i en skraldespand og ikke kan komme op ved egen hjælp. Udenom står en kødrand af børn og kigger på. Til sidst bliver han halet op igen. De fleste af os kan vist forestille sig, hvor væmmeligt det må være.

Teksterne rummer gode eksempler på, hvordan mobning kan brydes, idet flere af teksterne er skrevet af børn og unge, der er sluppet ud af mobningen, bl.a. ved, at der på skolen er blevet taget fat om problemerne på effektiv måde. Forhåbentlig kan disse danne inspiration til at gøre noget aktivt ude i de mobberamte klasser.
Bogen er først og fremmest tænkt til brug for jævnaldrende. Men den vil utvivlsomt være yderst relevant for forældre, for lærere og andre voksne, der har omgang med børn. Derudover vil teksterne være meget anvendelige som
ForfatterBirgit Madsen
isbn139788762407725
isbn108762407724
Udgave /år1 / 2006
ForlagKroghs Forlag
Sidetal103
IndbindingHæftet

30 andre produkter i samme kategori: